/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Locuitorii din Țânțăreni se împotrivesc redeschiderii gunoiștii. „Îți vine să mori”

missing
04 iulie 2017, ora 21:23

Groapa de gunoi de la Țântăreni este singura alteranativă luată în calcul de autoritățile locale pentru depozitarea deșeurilor din Chișinău. „Nu suntem de acord. Copii noștri cresc într-o atmosferă foarte rea, apa e otrăvită, de la gunoiște vine aer foarte urât și toată mizeria aceasta vine peste Țânțăreni”, spune un locuitor nemulțumit.

„De când nu lucrează poligonul de gunoi îi tare normal, te trezești dimineața, respiri aer curat, primești plăcere și iți vine să trăiești pe fața pământului, dar când vine murdăria și mirosul cela, apoi, vă spun cinstit, îți vine să mori”, spune un alt localnic.

Un proiect de modernizare a gropii de gunoi a fost votat astăzi în Consiliul Municipal Chișinău. Viceprimarul capitalei are însa unele rezerve. „Chiar dacă nu ne ducem la Țânțăreni, oricum stația de epurarea acolo o vom instala, pentru că trebuie de întreținut într-o stare salubră cel puțin teritoriul adiacent”, a explicat viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu.

Unii consilieri consideră că este nevoie de cât mai multe discuții. „Să educăm societatea că reciclarea să înceapă din apartamentele noastre prin sticla, carton pentru ca să facem bani”, a spus Ion Ștefăniță, consilier neafiliat.

Socialiștii au venit cu acuzații la adresa primarului general, aflat în arest la domicilu. „Din 2011 era foarte clar că problema depozitării deșeurilor la Bubuieci, există. Primarul promitea lunar oamenilor că această problemă va fi rezolvată”, a spus Ion Ceban, consilier PSRM.

Decizia Consiliului Municipal Chișinău vine în contextul în care mâine expiră termenul dat de locuitorii din comuna Bubuieci autorităților pentru găsirea unui alt loc unde să fie evacuate deşeurile din Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram