/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Un american a mâncat 72 de hotdogi timp de 10 minute la o competiție organizată de Ziua Independenței

05 iulie 2017, ora 11:48

Bărbatul a câștigat pentru a zecea oară concursul de mâncat hotdogi reușind să-și bată propriul record pe care l-a înscris anul trecut de 70 de hotdogi, scrie Agerpres.

Recordul lui personal — care este și recordul mondial în domeniu — este însă și mai valoros: el a înghițit 73,5 hotdogi în 10 minute în cadrul unei etape de calificare pentru acest concurs.

În timp ce organizatorul competiției, George Shea, sărbătorea cu mult lirism victoria obținută de Joey Chestnut, despre care a spus că este „un erou american” prin excelență și „o întruchipare a libertății și a idealului american”, câștigătorul competiției a avut o atitudine mai modestă în urma victoriei sale de marți.

„Sunt doar un tip amuzant căruia îi place să mănânce”, a declarat el în fața jurnaliștilor, după încheierea concursului.

Într-o țară care a inventat alimentele „junk food”, unde obezitatea afectează un adult din trei, acest concurs insolit lansat în 1916 ar putea fi interpretat ca un exemplu negativ.

Scenele pe care le generează nu sunt recomandate persoanelor cu stomacul sensibil. Pentru a facilita masticația, cei 18 finaliști își înmoaie chiflele în apă și își îndeasă hotdogii în gură cu ajutorul degetelor, înghițind totul până la ultima firimitură, ridicându-și capetele pentru a facilita înghițirea.

Cu toate acestea, concursul atrage mii de persoane, numărul acestora fiind de peste 30.000 în acest an, potrivit organizatorilor. În plus, peste 1 milion de telespectatori urmăresc în direct evenimentul, transmis de 11 ani de postul de televiziune cu specific sportiv ESPN.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram