/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Azi marcăm ziua victimelor stalinismului. Dodon: „Am avut o soartă marcată de multe suferințe”

missing
06 iulie 2017, ora 10:26

„Represaliile au fost condamnate la cel de-al XX-lea Congres al PCUS, din 25 februarie 1956. Ele au fost intens analizate și supuse oprobriului public în anii ’90, și în Rusia, și în fostele republici sovietice. Ele rămân în memoria colectivă a tuturor popoarelor care au pătimit, dar mai ales în memoria familiilor care au trecut prin acele experiențe”, a mai adăugat șeful Statului.

Dodon susține că regretabil că astăzi unele partide și unii lideri discreditați încearcă să-și facă PR politic făcând speculație pe seama acelor evenimente istorice triste. „Ei încearcă să scoată profit politic din durerea oamenilor. Așa ceva este mizerabil și inacceptabil”, a mai adăugat președintele.

„Transmit condoleanțele mele tuturor celor care au pătimit din cauza represaliilor. Iar pe politicieni în îndemn să învețe din lecțiile istoriei și să nu încerce să aducă trecutul în viitor, pentru interese de partid,” menționează Igor Dodon.

Ziua victimelor stalinismului, 6 iulie, a fost instituită prin Hotărârea Parlamentului nr.116-XVI din 22 mai 2008. Astfel în această zi, în toate localitățile țării sunt coborâte în bernă drapelele de stat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram