/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Parlamentul European cere suspendarea negocierilor de aderare cu Turcia

missing
06 iulie 2017, ora 16:22

Parlamentul European are însă o influență limitată pe această temă și Turcia a respins joi propunerea de a renunța la negocierile de aderare la UE în schimbul unei cooperări puternice în alte domenii.

Liderii UE l-au criticat pe Erdogan și comportamentul său față de oponenți atât înainte, cât și după puciul eșuat din luna iulie anul trecut, dar ei nu doresc să compromită acordul încheiat anul trecut cu Turcia, în virtutea căruia migranții care ajung în Grecia din Turcia pot fi trimiși înapoi, ceea ce a atenuat într-o oarecare măsuri criza migranților ce amenința unitatea UE.

Rezoluția adoptată de PE joi „invită Comisia și statele membre, în conformitate cu cadrul de negociere, să suspende oficial negocierile de aderare a Turciei, fără întârziere, dacă pachetul de reforme constituționale este pus în aplicare neschimbat”.

Reforma constituțională propusă de Erdogan îi extinde considerabil prerogativele, fapt care ar fi necesar, în opinia sa, pentru a asigura stabilitatea Turciei.

Partidele de opoziție și organizațiile pentru drepturile omului declară că aceste reforme amenință independența judiciară și că aceasta concentrează toată puterea în mâinile unui singur om. De asemenea, UE și-a exprimat îngrijorarea în această privință.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram