/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

PSRM a depus semnăturile la Judecătoria Buiucani. Când va avea loc referendumul de demitere a primarului?

missing
07 iulie 2017, ora 15:16

Consilierul Vlad Bătrîncea a declarat că în procesul de colectare a semnăturilor au întâmpinat mai multe dificultăți: „Ne-am confruntat cu un comportament inadecvat din partea primăriei și structurilor municipale. Au fost momente în care colectorii noștri au fost intimidați, la fel și foștii angajați ai structurilor municipale care au vrut să semneze. Am avut mai multe situații ilegale și în suburbiile municipiului, acolo unde unii primari, în special din partea Partidului Liberal, au refuzat să avizeze listele, așa cum este prevăzut în lege. Noi vom sesiza Procuratura Generală, ne vom adresa în judecată, pentru că acești funcționari au blocat proceduri legale”.

Consilierul a mai menționat că referendumul de demitere al primarului ar putea avea loc în lunile septembrie – octombrie.

Socialiștii au început colectarea semnăturilor pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă acum două luni. Ion Ceban a susținut anterior că socialiștii pledează pentru ca referendumul local să aibă loc odată cu cel naţional, adică pe 24 septembrie 2017. Potrivit acestuia, astfel s-ar economisi mai mulţi bani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram