/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Vinul din Moldova va fi expus pe piața chineză. Iată unde și cum va fi promovat

missing
07 iulie 2017, ora 18:04

Orașul Taicang este unul dintre cele mai promovate centre turistice din China și deține un port pe râul Yangtze, ceea ce face reușită amplasarea Centrului de cultură a vinului Moldovenesc în orașul Taicang. Partea chineză propune ca acest centru să fie amenajat în stil tradițional moldovenesc și prin intermediul acestui proiect să li se ofere cetățenilor chinezi posibilitatea de a descoperi cultura și valorile portului moldovenesc, a declarat ministrul Economiei Octavian Calmîc.

De asemenea, Vicepremierul a specificat că partea chineză este dispusă să ofere părții moldovenești o clădire cu o suprafață de aproximativ 4 000 m.p (aflată în stadiu de proiect), amplasată vizavi de Resortul Yangze River Estuary din orașul Taicang, ceea ce oferă o piață mare de desfacere.

În această ordine de idei, Octavian Calmîc a notat că Oficiului Național al Vie și Vinului din Moldova sau Centrului International de Expoziții “Moldexpo” ar putea reprezenta partea moldovenească la implementarea acestui proiect, iar partea chineză va desemna două companii, una va construi clădirea destinată centrului, iar alta va gestiona realizarea proiectului.

Pe parcursul anului 2016, relațiile comerciale dintre Republica Moldova și China au avut o dinamică pozitivă și au crescut cu circa 9%, ajungând la peste 400 milioane USD, cu o creștere semnificativă a exporturilor (+ 69%) și a importurilor (+ 7%). În primele două luni ale acestui an, importurile și exporturile continuă să crească și să mențină tendința de expansiune. Astfel, în perioada ianuarie-februarie 2017, volumul comerțului a crescut cu 33%, exporturile au înregistrat o creștere de 15% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram