/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Au fost stabilite țările unde vor avea loc următoarele summituri G20

missing
09 iulie 2017, ora 13:38

„Așteptăm cu nerăbdare să ne regăsim din nou în Argentina în 2018, în Japonia în 2019 și în Arabia Saudită în 2020”, afirmă șefii de stat și de guvern din cele mai puternice țări din lume în comunicatul loc final.

Președinția anuală prin rotație a G-20 îi permite fiecărei țări să treacă pe agenda discuțiilor teme preferate.

Președinția germană a G-20, de exemplu, a invocat un parteneriat de dezvoltare cu unele țări africane. În 2015, Turcia a abordat problematica refugiaților și Australia a insistat pe cerințele privind infrastructura.

Din G-20 fac parte cele 20 de țări ale lumii care sunt cele mai bogate din punct de vedere economic. Inițial creat ca o structură de răspuns la criza financiară, G-20 este pe cale să se transforme, puțin câte puțin, pentru a-și extinde temele dincolo de sfera economică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram