/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO. VIDEO/ O tânără a devenit prima femeie care a comandat Garda Reginei de la Buckingham Palace

09 iulie 2017, ora 14:04

Este vorba despre Megan Couto, care a fost responsabilă să conducă unitatea canadiană în timpul ceremoniei de schimbare a gărzii militare de la reședința reginei Elizabeth a II-a, un eveniment care atrage de fiecare dată ochii a mii de turiști curioși.

„Resimt puțin stres, dar e un stres sănătos, căci nu mă simt cuprinsă de nervozitate. Trebuie doar să mă concentrez pe a rosti comenzile potrivite”, a spus tânăra potrivit sursei menționate.

Atribuțiile gărzii regale sunt de obicei îndeplinite de trupele din Household Division, care protejează suveranul britanic și palatele regale încă din 1660. Detașamente din această unitate păzesc Palatul Buckingham de când stră-străbunica reginei Elizabeth a II-a, regina Victoria, s-a mutat în această reședință în anul 1837.

Megan Couto, a venit la palat alături de unitatea sa militară pentru a marca împlinirea a 150 de ani de la înființarea Canadei, una dintre cele 15 țări din lume care, alături de Marea Britanie, o au pe regina Elizabeth a II-a în fruntea statului.

Femeilor li s-a interzis să dețină funcții combatante în armata britanică până în iulie 2016 și, din acest motiv, înainte de Megan Couto, nicio femeie nu a deținut titlul de căpitan al Gărzii Reginei.

Foto: Firstpost

Foto: The Independent

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram