Pe data de 7 iulie curent, în centrul orașului Tokyo a fost deschis un magazin în care sunt comercializate vinuri moldovenești – Moldova-Wine Shop. Magazinul a fost deschis la inițiativa Angelei Gladun, moldoveancă care importă vinuri din Moldova în Japonia, scrie wine-and-spirits.md.

Pe lângă vin, mai sunt vândute și icre negre, dar și mai multe tipuri de cașcaval fabricate în Republica Moldova. La ceremonia de inaugurare a participat Vasile Bumacov, ambasadorul Republicii Moldova în Japonia, care încurajează promovarea vinurilor moldovenești în țara soarelui răsare.

Potrivit lui, acesta este deja al doilea magazin din capitala japoneză specializat în produse moldovenești. În magazinul „Moldova-Wine Shop” se vând vinuri de la producători precum Crivova, Vinăria Purcari, Vinăria Bostovan, Chateau Vartely, Kvin, Et Cetera, Vinăria din Vale, Minis Terrious și Dionysos-Mereni.

În Tokyo activează două restaurante specializate în bucătăria moldovenească, iar în curând, va fi deschis încă unul.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!