/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ PDA amenință cu proteste în ziua votării pentru modificarea sistemului electoral

10 iulie 2017, ora 19:31

Liderii PPDA declară că forțele de opoziție și societatea civilă trebuie să facă front comun pentru a nu admite votarea în lectură finală a proiectului de lege care prevede trecerea la votul mixt.

„Am păstrat într-un cadru civilizat toate activitățile de până acum, același lucru trebuie să-l facem și de acum în acolo. Mă tem că va fi cu neputință”, a declarat Andrei Năstase, Președintele PPDA.

„Este necesar să coordonăm activitățile cu societatea civilă, cu partidele de opoziție și să fim prezenți masiv lângă Parlament, să facem tot posibilul și imposibilul să nu admitem acest vot”, a spus Vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari.

De cealaltă parte, democrații, care sunt inițiatorii modificării sistemului electoral, afirmă că documentul, votat în primă lectură, a intrat din nou în dezbatere publică după ce Comisia de la Veneția nu a recomandat trecerea la votul mixt în actualele condiții politice.

„Noi respectăm dreptul fiecărui cetățean de a se exprima liber. Dreptul fiecărui cetățean la întruniri pașnice. Invităm absolut toți oponenții noștri să vină la aceste dezbateri”, a declarat Sergiu Sârbu, deputat PD.

Aceste dezbateri sunt boicotate de PPDA și PAS, deoarece, afirmă cele doua formațiuni, guvernanții mimează discuțiile despre care spun ca sunt inutile, întrucât oricum vor face doar ceea ce le convine. Anterior, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a spus că modificarea sistemului electoral va fi votata până la sfârșitul actualei sesiuni parlamentare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram