/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

În municipiul Chișinău va fi amenajată o stație de compostare a deșeurilor vegetale

11 iulie 2017, ora 09:54

Potrivit lui Vasile Efros, anul curent Direcției locativ-comunale i s-a alocat șase hectare de teren pentru a organiza o stație de compostare a deșeurilor vegetale. Aceasta este singura soluție. „Noi încă o dată am demonstrat că modul actual de depozitare prin astuparea crengilor sau altor deșeuri vegetale nu mai este valabilă”, a spus Vasile Efros.

Stația de compostare va fi dotată cu trei utilaje care vor costa până la 800 de mii de euro. „Sperăm să reușim să avem un grant din partea unei asociații care se ocupă cu acest domeniu dintr-o regiune din Franța și să putem obține ca toate deșeurile vegetale să treacă printr-un proces de tocare ca să ajungă să fie toate omogene”, a adăugat funcționarul.

În contextul incendiului izbucnit la o gunoiște cu crengi și frunze depozitate în sectorul Buiucani din capitală, Vasile Efros a declarat că managementul și viziunea Spațiilor Verzi din capitală trebuiesc schimbate. Potrivit lui, autoritățile trebuie să elaboreze o viziune în acest sens și să aloce mai mulți bani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram