Război în Ucraina, ziua 654: O stație de tratare a apelor uzate din Avdeevka, capturată. Donația Bulgariei și apelul lui Zelenski

Moldova ar putea fi scutită de tarifele de roaming în UE din 2020

11 iulie 2017, ora 10:56

„Dacă călătoriți în țările Parteneriatului estic sau din aceste țări în UE, tarifele roaming sunt prea mari. Tarifele roaming se anulează în UE, iar acum ne propunem să facem același lucru și pentru cele șase țări (ale Parteneriatului Estic)” – a spus Yaroshevich.

Parteneriatul Estic este un acord de asociere pe care Uniunea Europeană l-a încheiat cu Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și Belarus.

Potrivit oficialului, tarifele roaming vor fi coordonate cu operatorii de telefonie mobilă, dar „ele vor fi scăzute și la prețuri accesibile pentru toată lumea”.

Punerea în aplicare integrală a inițiativei ar fi posibila nu mai devreme de 2020, a declarat Yaroshevich.

Spre deosebire de UE, unde operatorii de telefonie mobila din țările membre sunt obligați să pună în aplicare deciziile instituțiilor europene, astfel de decizii nu sunt obligatorii pentru țările Parteneriatului Estic. Prin urmare, pentru eliminarea tarifelor roaming în afara UE, Burxelles va trebui să aibă acorduri bilaterale cu fiecare dintre țările Parteneriatului Estic.

La sfârșitul lunii aprilie a acestui an, Consiliul UE a adoptat actul legislativ final care anulează roaming-ul în Uniunea Europeană începând cu data de 15 iunie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram