/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Un ofițer de investigație, cercetat penal pentru că a primit mită 8.000 de lei

missing
11 iulie 2017, ora 11:17

Potrivit denunțătorului, omul legii ar fi extorcat și primit 8.000 de lei pentru a nu-și îndeplini obligațiile de serviciu, mai exact pentru a nu atrage la răspundere contravențională un cetățean suspectat de achiziționarea, păstrarea și transportarea, în scopul comercializării, a 20 litri de băuturi alcoolice fără acte de proveniență. Totodată, polițistul ar fi dat asigurări că, în viitor, nu va opera verificări în privința bărbatului.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, polițistul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pe un termen de 72 de ore.

Un dosar penal a fost pornit pe acest caz, în temeiul art. 324 alin. (2) lit. c) Cod Penal.

Pentru acest gen de infracțiune, Codul Penal al Republicii Moldova prevede pedeapsă cu închisoare de la 5, la 10 ani, cu amendă în mărime de la 6000, la 8000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7, la 10 ani.

Conducerea urmăririi penale este în gestiunea Serviciului Sud al Procuraturii Anticorupție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram