Maia Sandu critică dur acțiunile lui Șevciuk și Ninei Ștanski, asta după ce în presă au apărut informații precum că fostul lider al regiunii transnistriene se află în Republica Moldova și locuiește într-un bloc de lux din centrul capitalei.

„Evgheni Șevciuk și soția lui și-au făcut de cap în partea stângă a Nistrului timp de cinci ani. În toată această perioadă, directorii celor opt școli cu instruire în limba română, împreună cu profesorii, elevii și părinții acestora, au continuat să fie supuși umilințelor de tot felul”, scrie Maia Sandu.

Lidera PAS a mai enumerat un șir de lucruri de care se fac vinovați cei doi soți: izgonirea școlilor din sediile proprii și impunerea plăților de arendă uriașe pentru sedii adaptate; lipsa condițiilor elementare pentru alimentație și sport; arestarea fondurilor salariale pe motiv că reprezintă valută străină; folosirea intimidării și manipulării pentru ca părinții să nu-și mai dea copiii în aceste școli; amenințări permanente, și ziua și noaptea, că dacă vor asculta imnul Republicii Moldova la careu școlile vor fi închise.

„Astăzi aflăm că Șevciuc și Ștanski stau într-un apartament de lux, în inima Chișinăului, păziți de structuri de forță. Poate e arest la domiciliu și noi nu știm? Poate organele de drept s-au autosesizat și își fac treaba? Mai degrabă cred că ospitalitatea autorităților de la Chișinău este răsplata pentru schemele economice comune din sectorul energetic, pentru votul organizat la alegerile prezidențiale, pentru multe alte ilegalități comise împreună de cei care fură cetățenii din dreapta și din stânga Nistrului și care și-au subordonat statul propriilor interese”, menționează lidera PAS.

Amintim că, Evghenii Șevciuk a fugit din regiunea transnistreană la Chișinău după ce s-a ales cu câteva dosare penale pentru furt în proporții deosebit de mari și a fost lipsit de imunitate, dar și după ce, consideră el, a fost comandat omorul său.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!