/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un bărbat din Edineț riscă trei ani de pușcărie pentru că a agresat polițiștii de frontieră

12 iulie 2017, ora 09:40

Cazul a avut loc în data de 8 iulie curent, când în jurul orei 19.00, un autoturism de model BMW 530, a intrat fără acordul prealabil pe teritoriul SPF Valea Marea. La apropierea angajaților Poliției de Frontieră, șoferul vehiculului a început să prezinte un comportament violent și obraznic. Deoarece bărbatul continua să se manifeste neadecvat polițiștii de frontieră au fost nevoiți să intervină în forță. În timpul reținerii persoanei în cauză, care a opus rezistență fizică, unul dintre polițiștii de frontieră a avut de suferit, fiindu-i deteriorată uniforma și provocate vătămări corporale.

Din cercetările primare s-a aflat că persoana imobilizată este cetățean moldovean de 36 de ani. Aceasta era în stare avansată de ebrietate, având o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,72 mg/l.

Pentru fapta sa, bănuitul a fost reținut și riscă amendă în mărime de la 550 la 1050 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 3 ani.

Incidentul dat este al treilea la număr de la începutul anului curent, iar cauza este șoferii băuți care intră în conflict cu polițiștii de frontieră. Pentru evitarea neînțelegerilor, Poliția de Frontieră solicită tuturor persoanelor care traversează frontiera de stat sau se află în nemijlocita apropiere de graniță, să manifeste o atitudine conştiincioasă faţă de regulile existente, cât şi roagă ca acestea să se comporte decent și adecvat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram