80 de persoane, aflate la plajă, au format un lant uman în Panama Beach City, Florida, pentru a salva o familie trasă în apă de curenţii puternici, scrie Mediafax.

Roberta Ursey şi familia ei se aflau la plajă atunci când a auzit copiii strigând după ajutor. Din fericire, Jessica Simmons şi soţul ei au venit în ajutorul familiei, încurajând oamenii să se ţină de mâini şi să ajungă la cei care se aflau în dificultate, scrie BBC.

Mama Robertei Ursey, care a fost şi ea prinsă în capcana curenţilor, a suferit un atac de cord şi a rămas în spital.

Simmons a postat un mesaj pe Facebook în care povestea că ploua abundent în timpul incidentului. “Îmi pot reţine respiraţia sub apă şi pot înota cu uşurinţă într-o piscină olimpică! Ştiam că puteam ajunge cu un lanţ uman la cei care aveau nevoie de ajutor”, a spus ea.

“Să vezi atâţia oameni, din diferite rase, cum se unesc pentru a ajuta nişte străini este absolut uimitor! Oamenii care nu au vorbit niciodată au avut încredere unul în celălalt şi au devenit eroii zilei”, a continuat ea.

Rosalind Beckton, în vârstă de 38 de ani, care este un vizitator regulat al plajei, a fost martor al incidentului, împreună cu fiul ei de 12 ani. „Am asistat la o dovadă de curaj. Numeroşi cetăţeni şi-au riscat siguranţa şi viaţa pentru a forma acest lanţ uman. A fost uimitor şi mi-a bucurat sufletul această imagine”, a spus femeia.

Femeia a adăugat că în momentul incidentului nu a văzut salvamari la serviciu.

Ursey, care a fost salvată din apele adânci împreună cu familia ei, a declarat pentru News Herald: “Sunt foarte recunoscătoare. Aceşti oameni sunt îngerii lui Dumnezeu, care s-au aflat la locul potrivit în momentul potrivit.”

„Le datorez viaţa mea şi cea a familiei mele, fără ei nu am fi aici”, a conchis aceasta.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!