/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Ei sunt cei șapte moldoveni care vor fi liderii Grupurilor de Excelență ale Diasporei

missing
13 iulie 2017, ora 17:26

Cei șapte experți sunt:

1. Victor Băieșu, Haga, Olanda. Magistru în drept comparat european, consilier juridic la Tribunalul Special Pentru Liban, Haga, Olanda.
2. Doina Ciobanu, California, SUA, specialist în biologia moleculară, cercetător la Laboratorul Național Lawrence Berkley.
3. Svetlana Cranga Janaudy, Maerseilles, Franța, specialist în economie și management al organizațiilor de inovație și proprietate intelectuală, inginer regional de vânzări și exporturi la Fives Pillard.
4. Dorin Dușciac, Paris, Franța, specialist în fizică nucleară și relații internaționale, doctor în fizică, inginer cercetător la Laboratorul Național Henri Becquerel.
5. Ala Mîndîcanu, Quebec, Canada, fondatoarea și președinta asociației Comunitatea Moldovenilor din Quebec, studii în economie.
6. Marcel Țîbîrnac, București, România. doctor în domeniul științelor mediului, ecolog la Consultanță de mediu SRL.
7. Ian Vasilovski Toma, Virginia/Washington, SUA. Specialist în biochimie și genomică moleculară, profesor la Clinica Medicală a Universității din Washington.

Programul GED presupune crearea a cinci Grupuri de Excelență, conduse experți înalt-calificați din diasporă. Grupurile sunt formate în baza domeniilor prioritare pentru Guvernul Republicii Moldova, care au fost anunțate odată cu lansarea apelului de recepționare a dosarelor, pe 23 mai curent.

Programul Grupurile de Excelență ale Diasporei este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților de dezvoltare a Moldovei prin crearea parteneriatelor dintre diasporă și țara de origine” finanțat de Fondul pentru Dezvoltare al OIM și implementat de OIM, misiunea în Moldova în parteneriat cu Biroul Relaţii cu Diaspora și Ministerul Educației al Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram