/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Ședința în dosarul Chirtoacă, din nou amânată. Procurorii ar vrea să-i desemneze avocați din oficiu

missing
13 iulie 2017, ora 10:31

Ședința însă, a fost, din nou, amânată pentru data de 20 iulie. Motivul amânării ar fi că procurorul nu a făcut cunoștință încă cu plângerea avocaților. „Cum pot să vă spun ce gândește procurorul dacă el gândește în afara legii? Procurorul nu a solicitat în instanță, noi am contestat în instanță. Procurorul a înlăturat avocații în mod abuziv, nemotivat, ilegal, de aceea nu pot comenta niște lucruri absurde”, a declarat Gheorghe Malic, fostul avocat al lui Dorin Chirtoacă.

Potrivit lui Malic, procuratura dorește ca aceasta să poată impune lui Chirtoacă proprii avocați care să fie desemnați de oficiu.

„Orice persoană care încearcă să demaște abuzurile procuraturii este înlăturată și astfel avem un proces care nu este echitabil. Acum Chirtoacă are un avocat temporar. În cel mai rău caz, procurorii vor să ajungă la momentul în care să desemneze ei avocații. Ei vor avocați comozi, care nu dau întrebări, care nu apără interesele clienților, care sunt desemnați din oficiu, care sunt parte a acuzării”, a mai spus avocatul.

Amintim că, pe data de 25 mai, după 4 ore de percheziții în biroul său de la Primărie și aproape 2 ore de percheziții în locuința sa, edilul fost reținut de CNA. La 22 iunie primarul Dorin Chirtoacă a primit încă 25 de zile de arest la domiciliu după ce a fost învinuit în dosarul parcărilor cu plată din capitală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram