/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO. VIDEO/ Incendiu la cimitirul „Sfântul Lazăr” din Chișinău. Pompierii au luptat cu focul timp de patru ore

missing
14 iulie 2017, ora 19:15

Potrivit Serviciului Situații Excepționale, cei care au alertat despre incendiu au fost oamenii care se aflau în zonă.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale care s-au luptat cu focul timp de patru ore, până la ora 2 noaptea. Datorită intervenției operative focul a fost lichidat în totalitate, acoperind e o suprafață de 250 de metri, fără a trece de teritoriul cimitirului.

Motivul izbucnirii incendiului a fost gunoiul și deșeurile menajere care ar fi fost aprinse, iar din cauza vântului de afară, focul s-a extins. „În acest context pompierii vin repetat cu recomandări pentru cetățeni să nu folosească sursele de foc pentru igienizarea teritoriilor”, a menționat Daniela Țurcanu, ofițer de presă DSE.

Acest incident s-a produs la doar câteva zile după ce un alt incediu a făcut scrum 4 hectare dintr-o gunoiște din preajma capitalei. În aceste condiții, municipalitatea trage un semnal de alarmă și a început să caute soluții pentru a preveni noi incidente. Astfel, într-o ședință la primărie, autoritățile au propus să fie cumpărate tocătoare pentru fiecare sector, care să taie crengile depozitate, după zăpada din aprilie. S-a mai convenit, de asemenea, ca zilnic stadioanele cu crengi să fie inspectate de angajații preturilor de sector, de cei de la poliție, dar și de pompieri pentru a evita orice pericol de incendiere.

„În caz de necesitate vor stropi aceste crengi cu apă”, a spus Nistor Grozavu, viceprimarul Capitalei.

Totodată, pentru a scăpa de crengi, municipalitatea îndeamnă oamenii să și le ia, pe gratis. Începând de luni vor fi tocați copacii uscați, depozitați pe stadionul din Ialoveni, ulterior cei care au fost duși la terenul de pe strada Transnistria.

Foto: publika.md

Foto: publika.md

Foto: publika.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram