China șochează, din nou. Pe plajele din „Țara soarelui răsare” capătă tot mai multă popularitate un trend deocheat - femeile poartă costume de baie și pe față, masca fiind cunoscută drept facekini. Articolul vestimentar este îmbrăcat de cei care nu vor să-și bronzeze fața, dar și pentru a se proteja de meduze sau insecte.

Plajele din China amintesc de platourile de la Hollywood unde se filmează pelicule despre extratereștri sau teroriști. Tot mai multe chinezoaice preferă să iasă la plajă cu facekini – un costum de baie, doar că pentru față. În timp ce unii fac haz de necaz și râd pe seama acestor ciudățenii, cele care le poartă spun că astfel se protejează de razele ultraviolete și de meduze. Un designer autohton spune că le confecționează de mult timp, dar preferă să le facă mai colorate, ca să nu se sperie copiii.

„Mă gândeam să fac orice puteam ca să evit să-i sperii pe oameni. Dacă m-aș fi apucat să fac un facekini, nu l-aș fi făcut alb, negru, nici în alte culori întunecate. Așa că m-am gândit, de ce nu aș picta pe ele elementele pe care chinezii le adoră. Copiii mici nu s-ar speria atât de mult”.

Articolul vestimentar este din material elastic și se pune pe față ca o cagulă. Doar ochii și gura rămân neacoperite. Facekini crește în popularitate în China, doar în ultimul an designerul a vândut peste 30 de mii de asemenea măști.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!