/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ PL și PD se acuză reciproc. În timp ce Zotea spune că un amendament propus va micșora salariile, Sârbu afirmă că sunt minciuni nejustificate

missing
14 iulie 2017, ora 19:29

Sergiu Sârbu a propus ca să fie acordate plăți de stimulare a funcționarilor publice, în schimbul sporului salarial.

În cadrul unei conferințe de presă, deputata PL, Alina Zotea, susține că autorul a înaintat aceste amendamente fără a avea la bază un studiu privind impactul în practică a acestor modificări.

„Autorul a înaintat aceste amendamente fără a avea la bază un studiu privind impactul în practică a acestor modificări, precum și cum vor avea de suferit veniturile funcționarilor publici, inclusiv fără a analiza efectele pe care le-ar avea schimbările în cauză asupra bugetului de stat. Fracțiunea PL solicită insistent autorului retragerea acestor amendamente. Îndemnăm și colegii deputați din Parlament să nu susțină aceste amendamente”, a declarat deputata.

Deputata a mai acuzat fracțiunea PD că ar fi mințit alegătorii în perioada alegerilor, acțiunile lor fiind necorespunzătoare cu ceea ce au scris în program.

„Una scriu și alta fac. În program au scris că vor majora veniturile cetățenilor, dar în realitate au venit și micșorează salariile, ceea ce înseamnă că au mințit în campanie”, a mai adăugat ea.

Pe de altă parte, Sergiu Sârbu îi acuză pe cei din PL că vin cu minciuni fățarnice lipsite de temei și justificare.

„Ne gândim în fiecare zi cum să motivăm funcționarii publici ca să primească salarii mai mari. Acest amendament a fost elaborat de către Cancelaria de Stat în comun cu Centrul de Implementare a Reformelor ca urmare a pachetului de legi de reformare a Guvernului și a Administrației Publice Locale. Acest amendament vine din contra să majoreze substanțial salariile funcționarilor publici. Este o mare minciună, un neadevăr, un fals care este de neiertat pentru un partid care se consideră serios. Nimeni nu va primi cu nici un leu mai puțin”, a declarat Sergiu Sârbu în cadrul unui briefing.

Legea cu privire la plățile de stimulare urmează să fie discutată în cadrul ședinței Parlamentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram