/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Sparg stereotipurile. 65 de tinere participă la tabăra de vară „GirlsGoIT”

15 iulie 2017, ora 14:35

Evenimentul s-a desfășurat cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID Moldova și Guvernul Suediei, Ministerului Federal pentru Muncă, Afaceri Sociale şi Protecţia Consumatorului din Austria, rețelei Novateca, bibliotecii municipale “B.P.Hașdeu” și companiei de catering „Floare de Cireș”.
Mai multe oficialități au adresat un mesaj către părinții fetelor care vor participa la Tabăra de Vară.

Signe Burgstaller, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova: „Dragi părinți vă felicit pentru că știți să vă încurajați fiicele și le ghidați către o decizie care le poate schimba viața. Se știe că fetele excelează în orice domeniu, dacă sunt motivate corespunzător. Tabăra de vară „GirlsGoIT” este o inițiativă extraordinară de a orienta potențialul fetelor spre cariere în domeniul tehnologiei și este o șansă pentru ca tinerele să obțină cunoștințe tehnice dar și experiența unor prietenii, a unor aventuri de vacanță.Guvernul Suediei susține cu mândrie tabăra „GirlsGoIT”.”

Lynn Vega, Șef-adjunct al Misiunii USAID în Moldova: „Astăzi, voi, părinții luați o decizie strategică de a vă orienta copiii spre științe, tehnologie, inginerie și matematică. Acestea sunt domeniile care stau la baza inovațiilor de mâine. Este greu să ne imaginăm o carieră în viitor care nu va necesita cunoștințe în tehnologie. Guvernul Statelor Unite ale Americii sprijină inițiative precum „GirlsGoIT” pentru că oferă fetelor din Republica Moldova oportunitatea și încredea că pot utiliza tehnologiile și deveni specialiști în acest domeniu.”

Mihaela Iurașcu, coordonator, programul „GirlsGoIT”: „Credem cu adevărat că schimbarea este posibilă doar prin implicarea tuturor instituțiilor și persoanelor interesate de succesul tinerelor în domeniul tehnologic. Ne propunem să aducem împreună și să implicăm organizațiile partenere, tinerele, părinții acestora, comunitățile locale, tineri profesioniști din domeniu, universități și alte instituții educaționale, iar acest eveniment este un bun exemplu.”

Tabăra de Vară „GirlsGoIT” este la cea de-a treia ediție, se va desfășura în perioada 21-30 iulie. Evenimentul va aduna 65 de tinere cu vârstă între 16 și 20 de ani care au urmat niște cursuri specializate desfășurate în regiunile din care provin.

Tematicile taberei sunt: programare web, imprimare 3D și robotică. Iar elevele vor trebuie să construiască o aplicație web pentru școlile lor. În plus, participanele sunt încurajate să devină ambasadoarele programului în regiunile lor, să-și împărtășească cunoștințele cu membrii comunității astfel inspirând și alte fete să dobândească abilități în domeniul tehnologiilor.

Programul „GirlsGoIT” a fost lansat pe 27 Martie 2015 și își propune abilitarea tinerelor din Moldova în domeniul STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică). Platforma „GirlsGoIT” este prezentă în 11 regiuni ale Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram