Compania Americană Arton Capital a prezentat lista celor mai „puternice” pașapoarte din lume în funcție de cât de multe frontiere poate trece fără viză. În clasament, Moldova ocupă locul 41, având acces în 105 țări.

Vecinii noștri români, dar și moldovenii care dețin un pașaport românesc, pot călători în 143 de țări, poziția ocupată în clasament de către pașaportul român fiind cu numărul 14.

În topul clasamentului se află pașaportul german și cel din Singapore, posesorii căruia pot vizita 158 de țări fără a deține o viză. Clasamentul este continuat de Suedia și Coreea de Sud care au acces la 157 de țări. Cei din Danemarca, Finlanda, Italia, Franța, Spania, Norvegia, Japonia, Marea Britanie și America pot trece frontierele a 156 de țări fără nicio problemă.

Cei mai nefericiți sunt cei de la capătul clasamentului. Cei din Irak au acces la 26 de țări, cei din Pakistan la 25 de țări, în timp ce cei din Afganistan pot călători fără vize în doar 22 de țări.

Întreg topul poate fi găsit accesând acest link.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!