Igor Dodon a decis să ofere tinerilor din diasporă oportunitatea de a pune în practică cunoștințele pe care le-au dobândit în cadrul celor mai prestigioase Universități din lume. Astfel, în urma unui concurs au fost selectate șase candidați care îi vor asista pe consilierii prezidențiali timp de două - trei luni. Stagiarii selectați sunt studenți masteranzi din Franța, Portugalia, Olanda, Italia și Grecia.

Cei șase tineri din diasporă care își vor face stagiul la Președinția Republicii Moldova sunt:
1. Ana Ciorici – studentă la Universitatea Paris XIII Nord, Franța;
2. Felicia Petrașco – studentă la Universitatea Catolică Portugheză, Portugalia;
3. Ana-Maria Moscaliova – studentă la Universitatea din Milano, Italia;
4. Ștefan Țibuleac – absolvent al Universității Panteon din Atena, Grecia;
5. Mihaela Nichifor – studentă la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne, Franța;
6. Victoria-Eliza Chirnițchi – studentă la Universitatea din Maastricht, Olanda.

„Valorificarea potențialului tinerilor, precum și oferirea oportunităților pentru ca aceștia să se poată realiza profesional acasă constituie un obiectiv major în agenda mea de Președinte. Stagiul de practică destinat tinerilor studenți este primul pas menit să readucă acasă tinerii”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului îi îndeamnă pe toți doritorii de a efectua un stagiu de practică în cadrul Președinției, să expedieze dosarele de candidat la adresa e-mail: hr@prm.md. Pentru mai multe informații doritorii pot lua legătura cu Olga Lupoi, consultant principal în serviciul resurse umane, la nr. de tel: 022 785 590.

Foto: Facebook/Igor Dodon

Foto: Facebook/Igor Dodon

Foto: Facebook/Igor Dodon

Foto: Facebook/Igor Dodon

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!