/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO. VIDEO/ Au fost desemnați câștigătorii celei de-a treia ediție a hackatonului media Puterea a cincea

missing
17 iulie 2017, ora 10:26

Câştigătorii au fost selectaţi, după ce, timp de trei zile, 72 de participanți din Republica Moldova au muncit la elaborarea unor proiecte IT, aplicaţii web sau mobile, care ar ajuta presa să câștige bani din conținutul online.

Kreyon

Echipa Kreyon își propune să implementeze proiectul Kabinet pe care să fie publicate doar materiale foto și video, fără text, care se vor adresa mai multor categorii de public și antreprenorilor. Pentru început vor fi realizate galerii foto care vor reflecta subiecte care mai puțin sunt reflectate de presa tradițională, iar peste o anumită perioadă vor începe a lucra și la materiale video. Echipa planifică să-și monetizeze conținutul prin publicarea materialelor comerciale.

Di’ArT

Proiectul Di’ArT va stimula creativitatea tinerilor talentați din țara noastră prin intermediul unei platforme care va găzduiască lucrările de artă ale acestora. Beneficiarii vor fi promovați prin intermediul acestei aplicației, astfel încât lucrările lor să ajungă la un public cât mai larg și să poată fi procurate. La fel vor fi organizate training-uri, diverse evenimente, master class-uri unde tinerii vor avea ocazia să se întâlnească cu diverși experți pentru a învăța cum să-și crească calitatea produselor. Va fi implicată și o echipă de voluntari și jurnaliști care vor scrie despre tinerele talente și le vor publica în mass-media.

Nowtime

Nowtime va realiza o platformă care va răsplăti jurnaliștii pentru conținutul calitativ, iar consumatorii vor fi remunerați pentru consumarea informației de pe platformă prin intermediul unei monede virtuale numită infocoins. Jurnaliștii, blogerii, vloggerii și portalurile de știri vor fi conectați cu publicul prin intermediul unui infochain care generează moneda. Cu ajutorul acestora, consumatorii de conținut vor putea aprecia materialele de calitate, vor avea acces la conținut premium, jurnaliștii vor putea reinvesti aceste monede în publicitate pentru a obține mai mult trafic pe platformă, iar în timp echipa își propune să aducă aceste venituri în offline, iar utilizatorii să poată procura produse și servicii cu ei.

La eveniment au fost prezenţi experți naționali și internaționali din domeniile IT, design şi media, care le-au acordat asistență echipelor. De asemenea, aceştia au avut prezentări și master-class-uri pe teme precum: ce și cum să procedăm pentru și cu ajutorul audienței; ce este, cum funcționează și cum este creată metoda de monetizare Native Advertising; procesul de lucru de la știre la trafic și entertainment; metoda de Crowdfunding, etc.

Membrii juriului au fost Cornelia Cozonac, președinta Centrului de Investigații Jurnalistice (R. Moldova), Dona Școla, co-fondatoarea Generator Hub și Asociația DNT (R. Moldova), Dmytro, Tuzhanskyi, expert media (Ukraina), Jakub Gornicki, Outriders (Polonia) și Răzvan Băltărețu VICE (România), vor vota fiecare proiect bazându-se pe următoarele criterii: utilitatea, fezabilitatea proiectului, cât de inedit este și progresul atins de echipă în timpul hackathonului.

Juriul a apreciat proiectele în baza criteriilor de utilitate, fezabilitatea proiectului, cât de inedit este și progresul atins de echipă în timpul hackathonului.

La hackathon s-au înscris 22 de echipe, dintre care în competiţia finală au participat 14 echipe din diverse domenii de activitate: IT, jurnalism, comunicare, biblioteconomie, societate civilă etc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram