Mai mulți locuitori din sectorul Râșcani al capitalei s-au adunat astăzi pentru a protesta împotriva construcției unui bloc de locuit de pe strada Florilor. Oamenii s-au adunat pe terenul predestinat lucrărilor și au împiedicat autospecialelor să-și facă lucrul.

Mai mulți locuitori în etate, printre care și mame cu copii în brațe, au ieșit pentru a protesta împotriva construcției unui bloc de locuit, pe terenul unde copiii obișnuiesc să se joace. Potrivit lor, inițial li s-a spus că acolo va fi construit un bloc cu două etaje, după care unul cu cinci, iar acum, compania de construcții planifică să construiască un bloc cu nouă etaje.

„Mi-e frică să stau aici, dar ce să fac? Dacă eu mă duc, ei vor merge mai departe și vor construi. Stau cu copilul în brațe și lui nu îi este frică, merge mai departe. Vreau ca ei să plece de aici și să uite de acest lot de pământ pe care copilul meu se joacă”, a spus Anastasia, o locuitoare.

Potrivit șefului de sector, în jurul orei 10 a parvenit un apel precum că pe strada Florilor este un conflict pe un șantier de construcție.

„Locatarii blocurilor adiacente nu sunt mulțumiți de faptul că pe terenul gol va fi ridicat o casă cu nouă nivele. La moment, investigăm toată legalitatea actelor și legalitatea acțiunilor participanților la conflict”, a declarat Igor Bumaga, Șef Sectorul de Poliție nr.1, Râșcani.

Partea beneficiară susține că au făcut toate expertizele, prin urmare, acolo este permis să se construiască, iar în urma a două instanțe de judecată, au obținut permisiunea de a construi fără a cere autorizația oamenilor.

Totodată, mâine, 18 iulie, de la ora 8:00 până la ora 11.00 în fața Primăriei, este organizat un protest pentru a cere autorităților anularea construcției blocului locativ.

Foto: facebook.com/Незаконное строительство Флорилор.

Foto: facebook.com/Незаконное строительство Флорилор.

Foto: facebook.com/Незаконное строительство Флорилор.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!