Poliţia Capitalei încearcă să combată traficul ilicit de mărfuri, în special cele contrafăcute. În acest context, forțele de ordine au iniţiat investigaţii în privinţa unei femei de 37 ani, care avea o tarabă improvizată pe teritoriul Pieţii Centrale unde comercializa produse cosmetice, chimice, de igienă şi parfumerie cu semne evidente de falsificare.

Astfel, de la faţa locului poliţiştii au ridicat şi sigilat un întreg lot de produse de acest gen, pe care erau aplicate mărci renumite de talie internaţională, până la decizia instanţei de judecată cu ulterioara nimicire.

Totodată, acţiunile ilegale admise de către contavenient sunt investigate prin prisma legii cu privire la dreptul de autor şi drepturile conexe şi legii cu privire la protecţia mărcilor. Ea riscă să fie sancţionată cu o amendă în mărime de până la 4.500 lei.

Conform evaluărilor preliminare, valoarea produselor contrafăcute ridicate de către poliţişti, consituie aproximativ 14.000 lei.

În această ordine de idei Poliţia Capitalei atenţionează şi recomandă cetăţenilor, să procure astfel de produse doar din magazinele autorizate prin lege.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!