/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

BAC 2017: O comisie va investiga situația defectuoasă creată la examenul la fizică

19 iulie 2017, ora 16:38

Prim-ministrul a menționat că una dintre problemele incluse în testul de fizică se prezumă a fi formulată greșit, fiind nerezolvabilă, ceea ce a generat scăderi de note, inclusiv în cazul elevilor olimpici la disciplina dată. Totodată, răspunsurile obținute de unii elevi au coincis cu răspunsurile din baremul de notare al autorilor, fapt ce denotă posibile fraude.

„Urmează să vedem cum au fost pregătite aceste teste de către persoanele responsabile, după care cei vinovați trebuie să răspundă penal, pentru că problema este una foarte gravă. Este inadmisibil ca unii funcționari să creeze probleme care le strică viața unor copii care au învățat și trebuie să susțină examenele de Bacalaureat”, a subliniat Premierul.

În context, Pavel Filip a solicitat Ministerului Educației crearea unei comisii speciale pentru examinarea situației respective și în funcție de rezultatele investigației, sesizarea organelor competente pentru anchetarea unor posibile fapte ilegale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram