/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Stare de urgență în Canada. Peste 50 de mii de oameni au fost evacuați din cauza incendiilor

missing
19 iulie 2017, ora 18:43

Suprafața cuprinsă de incendii depășește 350 kilometri pătrați, iar până acum în jur de 50 de mii de persoane au fost evacuate. Fumul din regiunile afectate este vizibil chiar și din cosmos. Dezastrul provocat de arderea vegetației uscate a lăsat mai mulți oameni fără locuințe, iar aproximativ 3.000 de pompieri, asistați de elicoptere și avioane, luptă să stingă focurile. Printre cele mai afectate zone se află provincia Britanică, dar și regiuni din apropierea Vancouverului.

„A început să ardă focul și a luat rapid amploare în interiorul casei noastre. Am avut o oră ca să părăsim locuința”, a menționat Sandra Stephen Stephen, una dintre persoanele evacuate.

„Nu a fost niciodată un sezon în care să avem atât de multe incendii. E ceva de groază ce se întâmplă în prezent”, susține Todd Stone.

Peste 327.000 de hectare de vegetație au ars de la începutul lunii aprilie, cele mai multe incendii înregistrându-se în iulie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram