/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Igor Dodon, despre modificarea sistemului electoral : „Salut acest vot”

missing
20 iulie 2017, ora 12:12

„Proiectul a menținut în totalitate conceptul propus de mine, care prevede: menținerea pragului electoral de 6% pentru partide de accedere în Parlament; desfășurarea alegerilor pe circumscripții într-un singur tur; alegerea deputaților pe circumscripții speciale regiunea Transnistreană; mandate de deputat pentru diaspora. În ce privește numărul secțiilor de votare în diasporă a fost inclus un criteriu suplimentar pe care îl promovăm încă din 2015 și anume – numărul persoanelor care se află, muncesc sau sunt stabilite permanent în țara în care urmează să fie deschise aceste secții de votare”, a menționat Igor Dodon.

Președintele a mai felicitat Partidul Socialiștilor și a menționat că în anul 2011, această inițiativă a fost inclusă în programul Partidului Socialiștilor, în fruntea căruia s-a aflat Dodon până la investirea sa în funcția de Președinte.

Șeful statului a mai subliniat că la elaborarea proiectului de lege s-a ținut cont de solicitarea unei mari părți a populației țării care dorește o reformă politică reală și echidistantă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram