/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu: „Se dorește discreditarea și denigrarea mea”

missing
20 iulie 2017, ora 19:08

Dorin Chirtoacă, prezent la ședință spune că a fost luat prin surprindere de această decizie: „Se dorește discreditarea, denigrarea mea și asocierea cuvântului mită cu numele meu”.

Chirtoacă a mai spus ca va ataca în judecată acțiunile procuraturii și se va adresa și la instituțiile de drept ale UE. Edilul a solicitat publicarea integrală a dosarului și a mai spus că faptul că se află în arest la domiciliu nu-i permite să semneze acorduri cu instituții bancare europene: „N-am avut posibilitatea să semnez 10 milioane de euro cu banca europeană pentru investiții. Trebuia să semnez în iunie”.

Chiar și așa, judecătorii au decis să-l lase pe edil în continuare în arest la domiciliu. Totodată, într-o altă ședință legata de excluderea avocaților lui Chirtoacă din proces, judecătorul a anunțat ca se retrage de la luarea unei decizii. Acest moment urmează a fi judecat de un alt magistrat.

„Judecătorul poate să se abțină de la examinarea plângerilor sau a cauzei penale dacă dumnealui consideră”, a spus procurorul Dumitru Robu.

Dorin Chirtoacă a fost reținut pe 25 mai de către ofițerii CNA în dosarul parcărilor cu plată. El este acuzat de fapte de corupție în dosarul parcărilor cu plata dar și de trafic de influență. Edilul capitalei se declară în continuare nevinovat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram