Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI va dubla numărul corturilor anticaniculă în municipiul Chișinău.

Decizia a fost luată după ce Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare cod galben de temperaturi ridicate, care se vor resimți în special în capitală în zilele de sâmbătă și duminică.

Salvatorii urmează să mai amplaseze alte patru puncte de reabilitare în parcul „Ștefan cel Mare și Sfânt”, parcul „Valea Morilor”, parcul „La Izvor” și în apropiere de piața „Toamna de Aur” din sectorul Botanica.

Aici oamenii vor putea beneficia de apă și primul ajutor calificat. Mai mult, persoanele care își vor petece timpul în aceste zone se pot proteja de soare în orele de vârf.

Corturile vor funcționa în intervalul orelor 10.00 – 18.00 pe parcursul zilelor cu temperaturi toride. Pînă la moment în Republica Moldova au funcționat 13 puncte de reabilitare în care zilnic se adresau aproape 5000 de oameni.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!