La Casa Olimpică a fost prezentat lotul Moldovei, care astăzi va face deplasarea la Gyor pentru a participa la cea de-a 14-a ediție a Festivalului Olimpic al Tineretului European. În Ungaria, în perioada 23-30 iulie, vor concura 29 de sportivi la 6 discipline.

Portdrapelul Moldovei a fost desemnat judocanul Eugen Matveiciuc, care pe 1 iulie a devenit medaliat cu bronz la Europenele de juniori.

Culorile Moldovei vor fi apărate de: Adil Osmanov, Petru Pelivan, Dan Buzica, Eugen Matveiciuc, Grigore Taban, Ilie Dorofeev (toți – judo), Anastasia Basisto, Nichita Bortnicov, Maria Danilova, Alexandra Deinenco, Andrei Lupu (toți – înot), Eduard Gobjilă, Andrei Novicov, Gheorghe Jugurt (toți – ciclism), Nina Capațînă, Cristian Ciornenchi, Alexei Culiș, Nicolae Popa, Dmitrii Sandul, Ana Ștefăniță, Carolina Vasilachi, Vladimir Vasilcovschi (toți – atletism), Ana Plămădeală, Andrei Suhovei, Cristina Grinico (toți – canoe), Bogdan Boclinca, Renata Farima, Arina Gamretkaia și Ilia Snitari (toți – tenis).

La ediția trecută, desfășurată la Tbilisi, Moldova a avut cea mai bună evoluție din istorie, clasându-se pe locul 6 în clasamentul pe medalii din 37 de țari participante. Înotătorul Alexei Sancov a cucerit trei medalii de aur și una de argint, atleta Alexandra Emilianov şi judocanul Ion Mihailov au câștigat câte o medalie de aur, iar înotătoarea Tatiana Salcuțan a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!