Procuratura consideră ilegală sentinţa instanţei de judecată, prin care un cuplu de concubini din capitală a fost condamnat la pedepse prea blânde pentru omorul unei bătrâne.

Crima a avut loc în ziua de 25 noiembrie 2014, pe str. Dimo din capitală, când un vecin de-al victimei, împreună cu concubina sa, au pătruns în locuinţa femeii. În urma unui conflict, bătrâna, în vârstă de 75 de ani a fost lovită cu un scaun, decedând pe loc.

Inculpatul, în vârstă de 55 de ani şi concubina acestuia, în vârstă de 31 de ani au fost învinuiți de procurori de comiterea omorului intenționat, săvârșit cu deosebită cruzime şi au solicitat condamnarea celor doi la 25 şi, respectiv 20 de ani de detenție.

Recent, însă, prin sentința Judecătoriei Chişinău, sediul Rîşcani, inculpatul a fost condamnat la 13 ani închisoare, iar concubina acestuia – la 2 ani închisoare, cu suspendare, după ce magistrații au recalificat acțiunile inculpatei conform unui articol mai blând.

Procurorii consideră această sentinţă ilegală şi anunţă că o vor contesta, insistând ca cei doi să fie condamnaţi la pedepse mai aspre pentru omor intenționat, săvârșit cu deosibită cruzime, comis de către două persoane.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!