29 de sportivi moldoveni au plecat astăzi în Ungaria unde, timp de o săptămână, ne vor reprezenta țara la Festivalul Olimpic de tineret. Aceștia vor concura la 6 discipline. Competiția se va desfășura în orașul Gyor și va începe în două zile. Sportivii noștri au declarat ieri că se vor concentra la maximum pentru a reveni cu victorii.

Cei 29 de sportivi care vor concura la Festivalul Olimpic de Tineret au fost prezentați rând pe rând de către președinții federațiilor de profil, dar și de către antrenorii lor. Tot ieri a fost prezentat și echipamentul lotului național.

În setul care conține 13 unități, intră pantaloni, tricouri, ghete și șorturi, care sunt produse de o firmă spaniolă. Un set complet ajunge la prețul de 5.800 de lei. Sportivii spun că în noile echipamente vor opta pentru cele mai frumoase rezultate pentru țara noastră.

„Trebuie să arătăm de ce suntem în stare, să evoluăm bine pentru Moldova”, a spus Arina Gamrețkaia, tenismenă.

Portdrapelul Moldovei a fost desemnat campionul Moldovei la Judo, Eugen Matveiciuc, tot el medaliat cu bronz la Campionatul European de juniori. Sportivul este optimist și spune că Moldova are toate șansele să se întoarcă de la Festivalul Olimpic cu cele mai frumoase performanțe.

„Sunt foarte bucuros, onorat că voi reprezenta Republica Moldova, sper сă v-om aduce mai multe rezultate la ediția aceasta decât la ediția trecută. Cred că avem foarte mari șanse să luăm medalii”, a menționat Eugen Matveiciuc.

Și Președintele Comitetului Național Olimpic are încredere în forțele sportivilor moldoveni: „Acești sportivi în număr de 29 care s-au calificat, eu cred că vom avea onoarea și mulți din ei ne vor bucura cu rezultate remarcabile”, a susținut Nicolae Juravschi.

În cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European sportivii moldoveni vor concura la 6 discipline: atletică, ciclism, tenis, înot, caiac-canoe și judo. Turneul este la a 14-a ediție. Cel mai bun rezultat înregistrat de țara noastră a fost la ediția de anul trecut, lotul nostru ocupând locul 6 din 34 de țări participante. Primele competiții la care vor participa și sportivii moldoveni vor avea loc luni, la tenis și înot.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!