/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Decis! Parlamentul a aprobat noua listă a ministerelor propusă de premierul Filip

missing
21 iulie 2017, ora 19:55

În cadrul aparatelor centrale ale celor 16 ministere sunt instituite 1.808 funcții. Se preconizează o reducere a numărului de funcții cu 30%, adică cu 542. Se anticipează economii bugetare de cca 76,4 mil lei anual.

Potrivit lui Pavel Filip, ministerele ar urma să fie reorganizate timp de trei luni. Totuși, premierul a anunțat că până la finele anului, în funcțiile de miniștri nu vor fi numite persoane noi. Din cele 9 ministere, 5 își păstrează denumirea și funcțiile, iar celelalte urmează a fi comasate. Recent, a fost aprobată noua lege a Guvernului, care oferă prim-ministrului posibilitatea de a modifica lista ministerelor în timpul exercitării mandatului.

„Excluderea influenței politicului prin divizarea foarte clară a funcțiilor politice de cele de administrare. Excluderea viceminiștrilor prin introducerea funcțiilor de secretar general de stat și secretar de stat. Un element inovativ este renunțarea la fixarea în lege a listei ministerelor și revizuirea structurii pe durata unui mandat”, a declarat Filip în plenul Parlamentului.

Noua structură a Cabinetului de miniștri include următoarele Ministere:

1. Ministerul Economiei și Infrastructurii
2. Ministerul Finanțelor
3. Ministerul Justiției
4. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene
5. Ministerul Afacerilor Interne
6. Ministerul Apărării
7. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării
8. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale
9. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

După aprobarea de către Parlament a Listei ministerelor, Guvernul urmează în termen de 3 luni să întreprindă măsurile necesare în vederea reorganizării structurii organelor centrale de specialitate ale administrației publice, să prezente Parlamentului propuneri privind aducerea legislației în vigoare în concordanță cu noua structură a organelor centrale de specialitate ale administrației public şi să asigure ajustarea cadrului său normativ.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram