/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Protestele continuă. Oamenii i-au cerut lui Igor Dodon să abroge legea votului mixt

missing
21 iulie 2017, ora 18:53

Manifestațiile de astăzi s-au desfășurat, în mare parte, în fața clădirii Președinției. Câteva sute de oamenii i-au cerut șefului statului să abroge legea, pe care Dodon a promulgat-o ieri, după votul din Parlament.

Fotografiile în care un copil cuprinde polițiștii echipați au fost surprinse în timpul protestului de astăzi. Neînfricat și plin de zâmbete, copilul s-a apropiat de oamenii legii în timp ce aceștia separau mulțimea de clădirea Președinției.

Un alt protestatar a venit la manifestație cu flori pentru președinte. „Flori pentru Dodon pentru lupta pe care o duce cu corupția pentru îngroparea propriului popor”, a mărturisit protestatarul.

Iar activistul Dumitru Alaiba a stat în jur de 20 de minute neclintit, uitându-se în ochii polițiștilor. Între timp, un alt protestatar i-a lăsat un mesaj lui Dodon, scriind pe pavaj. Protestul din fata președinției a durat în jur de trei ore și l-a vizat pe Igor Dodon, protestatarii dorind să anuleze modificarea sistemului electoral.

„Vrem ca ei să abroge legea care a adoptat-o ieri Parlamentul pentru că, vrem să revenim la modul de vot care a fost adiacent până acum. Iar noi tinerii suntem cei care ieșim în piață pentru că nu vrem să emigram”, a spus un protestatar.

La protest au fost prezenți și liderii partidelor de opoziție extraparlamentară.

„Am mai avut speranța că acest Dodon va ține cont de opinia oamenilor, va ține cont de nemulțumirea oamenilor. Sigur că el nu a ținut cont de asta”, a declarat președintele PPDA, Andre Năstase.

„Astăzi venim să le spunem tuturor să abroge această lege care este antidemocratică și anticetățenească”, a spus lidera PAS, Maia Sandu.

„Noi vorbim deja despre un balaur cu două capete. Ăla mai mare Plahotniuc și micuțul Dodon. Ceea ce s-a întâmplat este abuziv, este ilegal, este mafiotic”, este de părerea vicepreședintele „Partidului Nostru”, Ilian Cașu.

Ulterior, aceștia s-au îndreptat spre Parlament, care era deja păzit de sute de polițiști.

Președinția nu a reacționat nicicum la protestul oamenilor. Potrivit poliției, la manifestația de astăzi au participat puțin peste 150 de persoane. Următorul protest a fost anunțat pentru data de 30 iulie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram