/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Două persoane au murit, iar alte 50 s-au îmbolnăvit de tuberculoză la internatele psihoneurologice de la Brânzeni și Bădiceni

missing
22 iulie 2017, ora 15:25

Potrivit epidemiologilor, totul ar fi pornit de la câteva persoane care au contractat maladia infecțioasă, însă ei nu au fost diagnosticați la timp. Posibil, aceștia aveau tuberculoză de un an sau mai mult. Infecția în masă a fost favorizată de faptul că persoanele, în special bărbații, sunt ținuți în condiții greu de imaginat – câte 21 și chiar 27 de persoane într-o singură încăpere.

Cazurile au început să fie depistate de la sfârșitul lunii mai. Până acum 50 de persoane cu tuberculoză au ajuns la Spitalul Clinic de Psihiatrie de la Chișinău, unde sunt tratați într-o secție specializată. Trei dintre aceștia au tuberculoză multidrog-rezistentă, ceea ce înseamnă că au mai avut maladia, însă n-au fost tratați până la capăt.

Conform datelor furnizate de vicedirectorului Spitalului Clinic de Psihiatrie, Iurie Pavlov, în total se află la tratament 50 de persoane, dintre care 21 sunt de la Internatul Psihoneurologic de la Brânzeni. Este vorba despre 18 bărbați și 3 femei. Alte 29 au fost aduse de la Bădiceni – 23 de bărbați și 6 femei. Primii pacienți au fost aduși pe 22 mai, apoi pe 8,13 și 30 iunie, însă ar putea fi transportați aici încă trei bolnavi. Secția de ftiziopneumologie este la capacitate maximă. Din ce am putut vedea au fost puse și câteva paturi pe holuri. Pacienții se plâng doctorilor și de alte probleme de sănătate, căci ei suferă de maladii concomitente

Citiți continuarea AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram