Maia Sandu, lidera PAS, susține că aflat cu regret despre faptul că, premierul român Mihai Tudose a „lăudat” modificările la sistemul electoral, că aceasta este o problemă a parlamentului moldovean și nu reprezintă ceva ieșit din comun.

„Am salutat mereu sprijinul frăţesc şi dezinteresat al României acordat cetăţenilor Republicii Moldova. Suntem extrem de recunoscători pentru ajutorul acordat de statul român prin cele 96 de autobuze donate şcolilor noastre. Pentru partidul pe care-l conduc, unul autentic pro-european, România rămâne un model de transformări profunde pe calea democraţiei, a construcţiei statului de drept şi un model de combatere a corupţiei”, a scris într-o postare pe Facebook Maia Sandu.

Sandu a scris că în cursul vizitei lui Tudose de vineri la Chișinău premierul român a încurajat public adoptarea unui sistem electoral care va favoriza forțele pro-Kremlin la următoarele alegeri și care înseamnă sfârșitul democrației în Republica Moldova.

„O lege criticată de instituțiile europene, care introduce un sistem electoral ce a eșuat în România, Georgia și Ucraina, nu poate fi potrivită pentru Republica Moldova. De aceea, am aprecia ca pe viitor reprezentanţii guvernului României să fie mai atenţi la ceea ce se întâmplă în Republica Moldova, să nu se lase dezinformaţi de forţe care promovează valori total opuse celor promovate de România în regiune. Să nu uite că guvernanții actuali, care se prezintă ca prieteni ai României, l-au aburcat pe Igor Dodon, cel mai mare românofob, în funcția de președinte al Republicii Moldova”, a conchis lidera PAS

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!