/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO. VIDEO/ O nouă pictură murală va alunga monotonia cromatică de pe clădirile Capitalei

missing
23 iulie 2017, ora 12:51

Pictura intitutulată Autoportret se află pe clădirea editurii „Universul” și a fost realizată în parteneriat cu proiectul #UnArtOraş. Pentru a picta lucrarea a fost comisionat artistul graffiti, Dimitrii Potapov, autorul celorlalte două murale din capitală, LasaJelea şi Guliver Înlănţuit de pe peretele stadionului Dinamo.

„Proiectul nostru a reuşit să realizeze a treia lucrare din cele 25 plănuite pentru oraşul Chişinău. Suntem nespuşi de fericiţi că am găsit sprijinul necesar pentru finalizeare acestei opere din partea Asociației Obșteşti „Asociația de Voluntariat Internațional din Moldova” şi pentru autorizarea lucrării de către editura „Universul”. Căutăm parteneri şi sponsori pentru celelalte 23 lucrări planificate”, a menționat Traian Chivriga .

Echipa de organizatori a lucrat la acest proiect frumos pentru Chişinău mai mult de patru luni, ca într-un final lucrarea să fie realizată în decurs de 12 ore de lucru continuu, la data de 22 iulie. Luând în considerare tematica proiectului şi anume alinierea lui la cei 25 de ani de independenţă a Republicii Moldova, echipa artistică a venit cu un concept sublim şi curajos. În trendul canoanelor mişcării graffiti-ului britanic, conceptul reprezintă un copil care zâmbeşte şi priveşte ştrengar spre trecătorii străzii. Copilul simbolizează generaţia tânără şi creativă născută de la 91 încoace. Băiatul este îmbrăcat modern cu nuanţe de tradiţional. În partea alăturată a băiatului se observă un perete deplasat de beton sovietic, în spatele căruia este reprezentată o imagine a Universului. Se presupune că băiatul doreşte să arate publicului că după faţada vremurilor noastre,care pe alocuri par gri ori obişnuite, se ascunde o lume infinită şi spectaculară, plină de oportunităţi şi frumos.

Proiectul este implementat de către Asociația Obștească „Asociația de Voluntariat Internațional din Moldova” (AVI-Moldova) la inițiativa Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova și cu suportul Departamentului de Stat al SUA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram