O nouă lovitură pentru edilul capitalei, asta după ce procuratura a solicitat suspendarea sa din funcție. La toamnă am putea avea referendum de demitere a primarului. Demersul socialiștilor a fost admis de magistrații judecătoriei Buiucani care au validat semnăturile. Avocata primarului a declarat că va ataca la Curtea de Apel decizia, întrucât este una ilegală.

„Evident că o să atacam încheierea instanței deoarece o considerăm incorectă și neîntemeiată”, a menționat Tatiana Iovu, avocata lui Dorin Chirtoacă.

„Instanța de judecată a luat decizia pe care în mod normal trebuia să o ia. Dacă nu se întâmpla acest lucru, săptămâna viitoare era depusă cererea la CEDO”, a declarat Ion Ceban.

Consilierii municipali urmează să propună data organizării referendumului. Dorin Chirtoaca a fost ales în anul 2015 pentru a treia oara în calitate de primar general, iar acum este acuzat de către procurorii CNA de trafic de influență și de corupere pasivă în proporții deosebit de mari.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!