Ministerul Culturii își propune să procure Muzeul victimelor deportărilor și represiunilor politice, menționând că acesta se află într-o stare avansată de degradare și necesită lucrări de reconstrucție.

Clădirea muzeului este o parte componentă a complexului de clădiri a Muzeului Național de istorie. „În vederea punerii în valoare a edificiului și amplasării în aceste spații a Muzeului, clădirea dată, în conformitate cu normele legale în vigoare, urmează a fi restaurată integral. Acest lucru însă, nu este posibil din motivul că, 1/3 din spațiile edificiului, care reprezintă o suprafață de 358,5 m.p. se află în proprietatea privată. Privatizarea spațiilor a fost realizată de către S.R.L. „Sindbalneotur”, care le-a vândut către S.R.L. „Ledamiris”. La nenumăratele solicitări ale Ministerului Culturii de a participa cu cota parte la restaurarea imobilului, S.R.L. „Ledamiris” a dat răspuns categoric negativ”, se menționează în textul proiectului.

Astfel, Ministerul Culturii susține că de ani de zile este în imposibilitatea executării restaurării clădirii. În această situație, singura soluție în stare să permită demararea proiectului de restaurarea a edificiului, constă în readucerea spațiilor privatizate în proprietatea statului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!