Agenţii economici vor putea aduce în ţară doar echipamente medicale de calitate şi sigure, conform unei Legi, care va fi publicată mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Legea cu privire la dispozitivele medicale stabileşte procedura de evaluare şi înregistrare a aparatelor medicale importate în ţara noastră. De asemenea, actul prevede recunoaşterea calităţii echipamentelor certificate de comunitatea europeană, iar pentru aparatajul produs în alte state decât cele ale UE sunt prevăzute proceduri de înregistrare simplificate.

În document se menţionează că procesul de gestionare a aparatelor va fi monitorizat prin intermediul Sistemului informaţional de management al dispozitivelor medicale. Aceasta este o bază de date implementată în cadrul instituţiilor medicale publice, Ministerului Sănătăţii şi Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale. Sistemul va asigura respectarea regulilor cu privire la utilizarea corectă a echipamentelor.

Elaborarea şi aprobarea Legii cu privire la dispozitivele medicale este o măsură prevăzută în planul naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană.

Legea va intra în vigoare la trei luni de la data publicării.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!