În această dimineață un incendiu de proporții a izbucnit pe Stadionul Republica din Capitală, acolo unde au luat foc crengile depozitate în urma intemperiilor. În cadrul ședinței Primăriei, a fost menționat că incendiul s-a răspândit pe o suprafață foarte mare, într-un timp relativ mic.

Pompierii au fost alertați la ora 4:20, iar la stingerea incendiului a fost implicată toată garnizoana municipiului Chișinău. La ora 7 dimineața a fost localizat incendiul, iar la ora actuală merg lucrări de lichidare completă a incendiului. Potrivit șefului adjunct al Direcţiei situaţii excepţionale a municipiului Chişinău, Liviu Mîrzenco, este prematur să discutăm despre cauza incendiului, deoarece acesta nu a fost încă lichidat complet. Totuși, în cadrul ședinței s-a menționat că incendiul a izbucnit în preajma tocătorului, care a fost deteriorat.

În zonă au intervenit și două excavatoare, care delimitează crengile uscate, pentru ca acestea să nu intre în contact cu incendiul. Potrivit informațiilor preliminare, aproximativ 40% din volumul crengilor a ars în urma incendiului.

Nistor Grozavu a menționat pentru PublikaTV că incendiul ar fi putut fi evitat și că primăria nu a fost pregătită pentru astfel de situații.

Viceprimarul Chișinăului susține că până acum au izbucnit două incendii, cel de la gunoiștea de la Buiucani și cel de pe Stadion, menționând că incendiul de la cimitirul Sfântul Lazăr a fost pe un platou local a trei organizații

Foto: Facebook/Ricky Shor

Foto: Facebook/Artem Muratvitchi

Foto: Facebook/Artem Muratvitchi

Foto: Facebook/Ilian Cașu

Foto: Facebook/Ilian Cașu

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!