/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Grozavu, despre incendiul de la Stadionul Republican: „Noi nu am fost pregătiți”

24 iulie 2017, ora 10:02

În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei, Nistor Grozavu, viceprimarul capitalei, a menționat că, după părerea lui, incendiul s-a produs accidental.

„Principalii factori sunt doi. Sau incendiere accidentală, acolo nu poate fi vorba despre un scurt circuit, sau poate fi vorba despre o incendiere intenționată. Nu vreau să cred asta, trebuie să gândim pozitiv despre cetățenii noștri. În ambele cazuri (n.r incendiul de la gunoiștea de la Buiucani și cel de la cimitirul „Sfântul Lazăr”), incendiile s-au întâmplat într-o zonă mai puțin securizată, dar aici este mereu pază. După zona de izbucnire, este în apropiere de tocător. Sau acolo a rămas să mocnească de cu seară sau cineva din întâmplare a aruncat ceva. Cred că este din întâmplare”, a declarat acesta.

Totodată, viceprimarul capitalei dă asigurări că primăria va găsit un loc de depozitare al crengilor mai sigur: „Noi vom încerca să găsim un loc de depozitare mai sigur a crengilor sau vom stropi cu apă mai des, mai abundent, până când acestea vor fi tocate. Niciodată nu s-a gândit nimeni că vor cădea un asemenea volum de crengi. Noi nu am fost pregătiți”, a mai menționat Nistor Grozavu.

Șefului adjunct al Direcţiei situaţii excepţionale a municipiului Chişinău, Liviu Mîrzenco, susține că este prematur să discutăm despre cauza incendiului, deoarece acesta nu a fost încă lichidat complet.

Amintim că pompierii au fost alertați la ora 4:20, iar la stingerea incendiului a fost implicată toată garnizoana municipiului Chișinău. La ora 7 dimineața a fost localizat incendiul, iar la ora actuală merg lucrări de lichidare completă a incendiului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram