Mai multe străzi din trei cartiere ale municipiului Ungheni vor fi reparate capital. Lucrările au demarat recent şi urmează să fie încheiate până la finele anului curent, transmite MOLDPRES.

Costul total al reconstrucţiei străzilor din Ungheni se estimează la 7,1 milioane de lei, alocaţi din Fondul Rutier, precum şi din Bugetul local.

„Totodată, am planificat să începem şi lucrările de construcție a rețelei de canalizare şi tronsoanelor pentru evacuarea apelor pluviale pe câteva străzi din localitate”, a menționat Cristofor Codreanu, viceprimar al municipiului.

De asemenea, Primăria mun. Ungheni a susţinut şi alt proiect de amenajare şi îmbunătăţire a infrastructurii localităţii. Astfel, zilele trecute într-un scuar al oraşului a fost inaugurată o instalaţie urbană sub formă de o bancă supradimensionată, ornamentată cu elemente tradiţionale de pe covoarele moldoveneşti.

„Primăria Ungheni susține inițiativele comunitare și mai ales implicarea activă a tinerilor dornici să contribuie la promovarea imaginii localității noastre. Sperăm ca această nouă instalație urbană să devină un punct de atracție a vizitatorilor, un loc de a petrece timpul liber, de a citi o carte și nu în ultimul rând, un element care să ne reamintească de identitatea noastră națională”, a afirmat Alexandru Ambros, primarul orașului.

Proiectul „Banca unghenenilor” face parte dintr-un amplu program de amenajare a municipiului Ungheni, care în 2017 va împlini 555 de ani de la întemeiere.

Foto: facebook.com/Klumea

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!