Oficial! Începând cu ziua de astăzi, 24 iulie, oricine poate comanda un taxi prin intermediul serviciul Yandex.Taxi, platforma rusească care facilitează găsirea taxiurilor disponibile. TV8 a anunțat anterior că serviciul urmează să fie lansat până la sfârșitul lunii iulie.

Potrivit site-ului oficial, taxi.yandex.md, oricine va putea să comande rapid un taxi fără să fie nevoit să facă un apel telefonic la dispecerat. Totodată, clientul va putea urmări progresul comenzii pe hartă.

Potrivit, reprezentanților companiei de la Chișinău puteți comanda un taxi pe site-ul web sau prin intermediul aplicațiilor mobile de pe smartphone-uri.

Utilizatorii pot comanda un Yandex.Taxi doar prin aplicații care sunt disponibile:
1. AppStore pentru utilizatorii de Iphone (inclusiv pentru Apple Watch)
2. Google Play pentru utilizatorii de Android.

Timpul mediu de așteptare a mașinilor — 4-5 minute. „Comenzile sunt transferate către partenerii noștri – serviciile de taximetrie. Acestea sunt cele care execută direct comanda. Fiecare șofer este testat anterior de două ori în Yandex.Taxi: verificăm cunoașterea orașului și orientarea către client precum și starea automobilului și conformitatea acestuia cu standardele de calitate”, menționează aceștia.

Funcționalități principale:

  1. chemarea comodă a unui taxi fără a suna la dispecerat;
  2. tarife avantajoase indiferent de distanță;
  3. plata în numerar sau prin card;
  4. căutare rapidă a automobilelor, luând în considerare cerințele pasagerului (scaun pentru copil, emiterea unei chitanțe etc.);
  5. aplicația afișează informații detaliate despre șofer și despre mașină;
  6. deplasarea mașinii este vizibilă pe hartă.

Preţurile pentru serviciile de taxi pot varia. Tariful minim este indicat, ne incluzând coeficientul „Ore de vârf”. Preţul unei curse specificate indicată în serviciul sau în aplicaţia Yandex.Taxi se poate schimba în funcţie de tarifele firmelor de taxi, precum şi din cauza opririlor din timpul cursei la solicitarea pasagerului, din cauza modificării destinației după începerea cursei sau din alte cauze.

Reamintim că, primele mașini Yandex.Taxi au fost văzute pe străzile Chișinăului în aceste weekend.

Foto: Facebook / Cristina Purice

Foto: Facebook / Anton Pahotin

Foto: Facebook / Dumitru Ciorici

Foto: Instagram / @mihaiungureanu1

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!