/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Părinții solicită crearea unui grup de lucru care să monitorizeze alimentația copiilor din grădinițe

24 iulie 2017, ora 18:03

În cadrul ședinței a fost înaintată o solicitare în care părinții își expun indignarea și îngrijorarea privind modul de organizare a alimentației în instituțiile preșcolare din Chișinău.

„Chiar dacă părinții deja de 1,5 ani atenționează autoritățile despre problemele menționate, iar norma bănească zilnică pentru alimentația unui copil din instituțiile preșcolare a fost majorată cu peste 20%, situația la acest capitol este din ce în ce mai degradantă, iar responsabilii din cadrul APL, a direcțiilor de educație sectoriale și cei de la Centrul de Sănătate Publică nu depun eforturile necesare pentru a asigura o alimentație sănătoasă copiilor. Astfel, calitatea meniului pus pe masa copiilor este mai urâtă decât cea din anul precedent 2016, adică e mai rău decât până la scandalul alimentelor alterate și licitațiilor trucate. Situația la acest capitol continuă să se înrăutățească, fructele și legumele au început să fie servite tot mai rar”, se menționează în mesajul părinților.

În rezultatul monitorizării în perioada iunie-iulie 2017 a meniurilor din mai multe grădinițe din Capitală, s-a constatat că fructele și legumele proaspete practic lipsesc, terciurile sunt servite din abundență, iar chefirul și iaurtul sunt incluse rar în meniu.

Toate aceste nereguli se produc în pofida faptului că în primele luni ale anului 2017 au avut loc nenumărate ședințe la nivel de Ministere, Parlament, Guvern, au fost create grupuri de lucru și comisii, s-au scris rapoarte și s-au dat propuneri pentru soluționarea problemei.

În acest context, părinții solicită primăriei, în cel mai scurt timp să creeze un grup de lucru permanent, din care să facă parte reprezentanți ai tuturor subdiviziunilor responsabile de alimentația copiilor, subdiviziunilor de control, financiar al acestui proces și cel puțin 2-3 reprezentanți ai părinților. Scopul acestui Grup de lucru urmează a fi monitorizarea și asigurarea respectărilor cât mai stricte a „Recomandărilor pentru un regim alimentar sănătos și activitatea fizică adecvată în instituțiile de învățământ din Republica Moldova”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram