Michael Phelps, multiplu campion olimpic la înot, s-a întrecut cu un rechin într-o cursă de 100 de metri pentru a putea demonstra cât de rapid este înotătorul de fapt. Cursa a avut loc în cadrul „Shark Week” de la postul „Discovery”.

În urma întrecerii rechinul a ajuns primul la finiș, însă rezultatele sportivului sunt remarcabile, acesta reușind să înoate sub apă cu o viteză de 8-10 km/h.

Potrivit digisport.ro, înotătorul american a purtat un costum special conceput pentru acest eveniment desfăşurat în Africa de Sud, amplificându-şi astfel în mod semnificativ performanţele, viteza sa maximă rămânând însă sub cea pe care o poate atinge un rechin alb în timpul accelerărilor explozive, de 40 km/h.

De-a lungul timpului, şi alţi sportivi cunoscuţi şi-au măsurat capacităţile fizice cu cele ale animalelor, din diverse motive, printre care Bryan Habana, care s-a întrecut cu un ghepard, Filippo Magnini, care s-a întrecut cu doi delfini, Jesse Owens, care a concurat cu caii pe hipodrom sau Denis Northcutt, care s-a întrecut cu un struț.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!