Michael Phelps, multiplu campion olimpic la înot, s-a întrecut cu un rechin într-o cursă de 100 de metri pentru a putea demonstra cât de rapid este înotătorul de fapt. Cursa a avut loc în cadrul „Shark Week” de la postul „Discovery”.

În urma întrecerii rechinul a ajuns primul la finiș, însă rezultatele sportivului sunt remarcabile, acesta reușind să înoate sub apă cu o viteză de 8-10 km/h.

Potrivit digisport.ro, înotătorul american a purtat un costum special conceput pentru acest eveniment desfăşurat în Africa de Sud, amplificându-şi astfel în mod semnificativ performanţele, viteza sa maximă rămânând însă sub cea pe care o poate atinge un rechin alb în timpul accelerărilor explozive, de 40 km/h.

De-a lungul timpului, şi alţi sportivi cunoscuţi şi-au măsurat capacităţile fizice cu cele ale animalelor, din diverse motive, printre care Bryan Habana, care s-a întrecut cu un ghepard, Filippo Magnini, care s-a întrecut cu doi delfini, Jesse Owens, care a concurat cu caii pe hipodrom sau Denis Northcutt, care s-a întrecut cu un struț.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!