/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Scandal și protest în strada Florilor. Locatarii sunt revoltați de construcția unui bloc cu 9 etaje

missing
24 iulie 2017, ora 19:25

Se face o săptămână de când locatarii unui bloc din sectorul Râșcani încearcă, zilnic, să împiedice unei companii să facă lucrări de construcție pe teritoriul unui teren de joaca. Oamenii fac trimitere la un răspuns pe care l-au primit recent de la Consiliul Municipal.

„Domnul minte lumea, ei au primit taxe în privința ceea că ei deja au construit deja două etaje, terenul este gol”, spune un protestatar.

„Nu mă aranjează comportamentul acestor oameni, ei s-au prezentat că sunt cumpărători, însă astăzi vedem că ei sunt grupul „GOP” care insultă oamenii”, a spus un alt protestatar.

Și astăzi la fața locului au venit câteva persoane care s-au prezentat drept beneficiari ai proiectului final. Aceștia susțin că protestatarii sunt nemulțumiți că din cauza lucrărilor în preajma va fi zgomot.

„La drept vorbind, toate punctele se reunesc la comoditate. Probabil că creem careva incomodități Zgomotul îi deranjează”, a declarat Veacesav Neculaescu, beneficiar.

Contactat de Tv8, reprezentantul firmei de construcții a declarat că neînțelegerile dintre companie și locatari au început încă în 2007, iar decizia recentă a Consiliului Municipal se referă la viitoarele construcții, nu și la cele care deja au fost autorizate.

„Avem toate actele permisive pentru a continua construcțiile. Aici mă refer la certificatul de urmărire, autorizația de construire și alte acte din legislația în vigoare pentru a demara lucrări”, a declarat Adrian Balmuș, reprezentantul firmei.

„Până a primi o decizie vom consulta specialiștii în domeniu. Dacă construcția în cauză va cădea sub incidența deciziei ea va fi stopată”, a declarat Igor Bulmaga, șef sector de poliție.

Ultima dată când oamenii au protestat a fost acum o săptămână.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram